<< DEZE WEBSITE IS VERHUISD NAAR WWW.ITALIAANSERACEFIETSEN.COM >>

Messori frames

In Masi, Messori on 26/07/10 at 12:46

Er zijn honderden framebouwers in Italië (geweest). Velen waarvan de geschiedenis onbekend of verloren is gegaan, zoals Messori.

Messori op Italiaanse Racefietsen

Buiten bovenstaande foto’s die ik hier vandaan heb, kon ik verder weinig concreets over deze bouwer vinden. De enige Messori waar ik van gehoord heb is Carlo Messori, masseur en mechanicien en de tweede echtgenoot van Alfonsina Strada*, de enige vrouw die ooit de Giro d’Italia reed.

Van deze Messori is bekend dat hij in Milaan eind jaren veertig, begin jaren vijftig een werkplaats annex fietsenwinkel had, waar ook Coppi wel eens over de vloer kwam. Geen idee of het hier echter om dezelfde Messori gaat, maar de kans is natuurlijk aanwezig… Zie ook hier.

Er gaat daarnaast nog een verhaal dat Messori zijn idee van de uitgefreesde buizen ooit deelde met Faliero Masi, die het daarna toepaste op de liggende achtervorken van de Masi Faema Eddy Merckx replica uit 1969 en de Masi Fiera uit 1974.

Let ook eens op de merknaam en logo’s die niet op het frame geplakt zitten met decals maar ‘gebrazed’ zijn. Fraai!

* Van haar is een prachtige, zij het beknopte biografie verschenen van de Italiaanse sportjournalist Paolo Facchinetti. Dit boekje met de titel ‘Het roerige leven van Alfonsina Strada – De enige vrouw die ooit de Giro reed’ is te koop via www.inaltreparole.nl. Aanrader!

Share

  1. Ik heb de rooie fiets vorig week live gezien. Wel erg fraai gemaakt! Messiori heeft maar een 130 tal frames gemaakt. Volgend jaar ga ik naar een verzamelaar die er een aantal heeft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s