<< DEZE WEBSITE IS VERHUISD NAAR WWW.ITALIAANSERACEFIETSEN.COM >>

Meer over Ferremi

In Ferremi, Overig Nieuws on 05/02/10 at 22:58

Op 6 december deed ik een oproep om meer te weten te komen over Ferremi. Vandaag kreeg ik van ene Bas meer informatie. Ik zocht er zelf nog wat Ferremi-beeld bij.

Ferremi op Italiaanse Racefietsen.

Bas in zijn reactie:

“Ferremi werd door Rob Kersten van Kersten Wielersport aan de Stikke Hezelstraat te Nijmegen eind jaren tachtig begin jaren negentig geïmporteerd, rechtstreeks van de bouwer. Deze bouwer is meen ik mij te herinneren ziek geworden waardoor de leveringen terug liepen of onbetrouwbaar werden. Het waren zeer mooie fietsen die o.a. meer opvielen originele kleurdessins. Verder herinner ik mij dat Kersten zelf reed op een frame in de tricolore groen / wit / rood van Columbus Genius buis. Kersten Wielersport heeft het merk ik schat een jaar of zes vertegenwoordigd. Buiten Nijmegen heb ik nooit Ferremi’s gezien. De Ferremi’s waren altijd opgebouwde losse frames. Ik meen niet dat er complete fietsen werden geïmporteerd. Rond het jaar 2001 had Kersten nog een rood metalic frame hangen in de maat 62 cm. Misschien dat die nog in het magazijn hangt? De Ferremi op het onderstaande plaatje stamt uit de tachtiger jaren en komt denk ik niet van Kersten.”

Bovenstaande Ferremi is van Ton Konings uit Budel Dorplein, die mij eerder mailde met het verzoek om meer informatie over Ferremi. Ik schreef daar eerder al een bericht over op Italiaanse Racefietsen.

Bas: namens Ton en mij hartelijk dank voor de extra info!

Share

  1. Leuk dat dit merk weer een beetje onder de aandacht komt op deze manier.

    ik heb zelf nog en NOS op zolder liggen in tricolore uitvoering
    62cm hoog. echt een mooi frame maar de lak en de wijze waarop de transvers zijn aangebracht doet toch ht onder voor bv een simpele gazelle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s